Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 13:49

  Χ. Γκότσης: Η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων καθορίζει το μέλλον της ανάκαμψης

  Χ. Γκότσης: Η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων καθορίζει το μέλλον της ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Από την αποφασιστικότητα που θα δείξουν οι διοικήσεις των τραπεζών μας το επόμενο διάστημα στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, εξαρτάται η ομαλή πορεία της Ελλάδας προς την ομαλότητα και την πρόοδο. Οι ορατές πλέον προοπτικές ανάκαμψης και αλλαγής σκελίδας της ελληνικής οικονομίας δεν επιτρέπεται να πέσουν στο κενό”. Αυτό τόνισε μιλώντας στο συνέδριο Capital+Vision, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης. 

  Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, τα πιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να απαλλαγούν από το άγχος των κόκκινων δανείων με γενναίες πρωτοβουλίες που οι εξαιρετικές περιστάσεις όπου βρίσκεται η χώρα την τελευταία δεκαετία απαιτούν. 

  "Ας μην ξεχνάμε ότι βασική αποστολή των τραπεζών είναι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας με επαρκή και φθηνή ρευστότητα”, σημείωσε ο κ. Γκότσης υπογραμμίζοντας ότι "Χρειαζόμαστε υγιείς αποτελεσματικές κερδοφόρες τράπεζες” 

  Τα κόκκινα δάνεια απειλή για το ίδιο το τραπεζικό σύστημα 

  Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξήγησε πως τα κόκκινα δάνεια απειλούν το ίδιο το τραπεζικό σύστημα. 

  "Οι απώλειες από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 δεν ήταν μόνο τα εκατομμύρια των ανέργων που δημιούργησε, οι εκατοντάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι συντάξεις που συρρικνώθηκαν. Ακόμα ακόμα και στις χώρες που ανέκαμψαν γρήγορα από την κρίση, το ποσοστό των κόκκινων δανείων αυξήθηκε σημαντικά απειλώντας ακόμα και τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και το ίδιο το τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του”

  Στην Ευρώπη τα NPLs έχουν φτάσει τα1-1,2 τρισ. ευρώ, με μεγάλη συσσώρευση στις χώρες του Νότου, σημείωσε ο κ. Γκότσης διευκρινίζοντας πως στην Ελλάδα το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανέρχεται στο 46%.

  Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την ομιλία:

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ