Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 08:42

  Τυπική δημοσίευση στο ΦΕΚ για το Πόθεν Έσχες – Δύσκολη η παράταση

  Τυπική δημοσίευση στο ΦΕΚ για το Πόθεν Έσχες – Δύσκολη η παράταση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:26

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Στη δημοσίευση στο ΦΕΚ των παραμετρικών τιμών και οδηγιών συμπλήρωσης πεδίων των Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ. που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή "πόθεν έσχες", δηλαδή των τυπικών παραμέτρων για την συμπλήρωση της δήλωσης, προχώρησαν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομίας, μια ημέρα μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας. 

  Το Ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε την προηγούμενη υπουργική απόφαση για τυπικούς λόγους με το σκεπτικό ότι δεν είχαν δημοσιευθεί αυτές οι παράμετροι και το υπουργείο προχώρησε στη δημοσίευσή τους στο ΦΕΚ. Πρόκειται για τις αποφάσεις: "αριθμ. Πρωτ. 12391 τύπος και περιεχόμενο της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ) και της Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ) - Ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων αυτών" και "Αριθ. 1069 Τύπος και περιεχόμενο της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ) και της Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ) - Ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων αυτών".

  Δεν αλλάζει τίποτα

  Μια ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή του πόθεν έσχες, η δημοσίευση αυτή δεν αλλάζει απολύτως τίποτα και συνεχίζουν να ισχύουν όλα όσα όφειλαν οι υπόχρεοι να πράξουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Απλώς το υπουργείο προχώρησε σε "επανανομιμοποίηση" της διαδικασίας με την δημοσίευση των παραμέτρων αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία αλλαγή, ούτε καν στην προθεσμία υποβολής που λήγει αύριο. 

  Κι αυτό γιατί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν έχει καθαρογραφεί και συνεπώς το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει ενημερωθεί επισήμως για τις ενδεχόμενες αλλαγές στις οποίες πρέπει να προχωρήσει με βάση τα όσα έκριναν οι δικαστές. 

  Η απουσία δε επίσημου κειμένου από το δικαστήριο δεν δίνει τη δυνατότητα- τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή-  να δοθεί παράταση στην υποβολή, κάτι που φαντάζει δύσκολα να συμβεί με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Συνεπώς συνεχίζει να υφίσταται η υποχρέωση των υπόχρεων να υποβάλλουν τη δήλωση, έως και αύριο. 

  *Διαβάστε στη στήλη "Σχετικά Αρχεία" τα σχετικά ΦΕΚ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ