Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Οκτ-2017 19:00

  Αποστάσεις Αθήνας - Βρυξελλών για το κοινωνικό μέρισμα

  Αποστάσεις Αθήνας - Βρυξελλών για το κοινωνικό μέρισμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αποστάσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών παρατηρούνται ως προς τον τρόπο που θα αξιοποιηθεί το υπερπλεόνασμα που μπορεί να προκύψει το 2017 μετά τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος τόνισε ότι θα δοθούν 1.000 ευρώ σε ένα εκατομμύριο πολίτες.

  Οπως μεταδίδει η Καθημερινή, οι χειρισμοί του 2017, όταν ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει και τελικά μοιράσει ένα μπόνους 500 ευρώ σε συνταξιούχους δεν πρέπει να επαναληφθούν, υποστηρίζουν στις Βρυξέλλες. Σε περίπτωση που υπάρξει υπερπλεόνασμα, θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, δηλαδή να αποδοθεί σε πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε κοινωνικές πολιτικές και αναπτυξιακά μέτρα και όχι σε μπόνους συντάξεων, καθώς κάτι τέτοιο θα υπονόμευε προηγούμενες μεταρρυθμίσεις.

  Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν στην Αθήνα αύριο, Τετάρτη, ενώ οι επικεφαλής αναμένονται την Δευτέρα, με σκοπό να μείνουν στην Ελλάδα μέχρι την επόμενη Παρασκευή και να κοιτάξουν κατά πόσο ο προϋπολογισμός του 2018 θα πετύχει τον δύσκολο στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ. 

  Οι Βρυξέλλες δεν συζητούν σε αυτή την φάση επιβολή νέων μέτρων με τις ελληνικές αρχές, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να αποφασίσουν κάτι τέτοιο. Οι επικεφαλής θα επιστρέψουν στην Ελλάδα στα τέλη του Νοέμβρη και αν υπάρχει αρκετή πρόοδος αναμένεται να προκύψει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ