Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Οκτ-2017 13:43

  Μπλόκο στα δωρεάν ραντεβού την Παρασκευή από τους ιδιώτες γιατρούς

  Μπλόκο στα δωρεάν ραντεβού την Παρασκευή από τους ιδιώτες γιατρούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επίσχεση εργασίας αποφάσισαν για την Παρασκευή οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με απόφαση της Ένωσης του κλάδου (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ). 

  Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, "παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και τις σχετικές κινητοποιήσεις μας για το ακανθώδες ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής των αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός διαμέσου του Προέδρου του παρέχει συνεχείς υποσχέσεις για την εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου, οι οποίες όμως ουδέποτε τηρούνται.

  Και πάλι βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε για το γεγονός, ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές ιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με τη σύμβαση μας.

  Επίσης, ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους, ενώ αποτελεί υποχρέωσή του εκ του νόμου και υπηρεσιακό του καθήκον, ακόμη παραμένει στα αζήτητα!

  Kατόπιν απόφασης του Δ.Σ. της Ένωσής μας, προκηρύσσουμε επίσχεση για την Παρασκευή 20η Οκτωβρίου 2017. Την ημέρα αυτή οι ιατροί/μέλη μας θα απέχουν από την διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απαιτώντας την ανταπόκριση του ΕΟΠΥΥ στα φλέγοντα αναφερθέντα θέματα. 

  Ζητούμε, τέλος, την κατανόηση των ασφαλισμένων, οι οποίοι επίσης θίγονται από τους παράλογους "κανόνες" που τίθενται στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ