Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Οκτ-2017 11:09

  Aχτσιόγλου: Το 2018 οι διορθρωτικές παρεμβάσεις στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ

  Aχτσιόγλου: Το 2018 οι διορθρωτικές παρεμβάσεις στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για το 2018 μεταφέρονται  οι  όποιες διορθρωτικές παρεμβάσεις στις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, κα. Έφη Αχτσιόγλου στο ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, η κα. Αχτσιόγλου τόνισε πως "το 2018 ο ΕΦΚΑ θα εξακολουθήσει να έχει αυτό το πλεόνασμα το οποίο θα μας επιτρέψει να κάνουμε τις διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται. "

  "Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ έχει δημιουργηθεί γιατί έχουν αυξηθεί τα έσοδα από τους μισθωτούς και ελαφρώς η εισπραξιμότητα στους ελ. επαγγελματίες", σημείωσε η ίδια.  

  Σχετικά με τις συντάξεις που εκκρεμούν, η κα. Αχτσιόγλου δήλωσε πως "για να οριοθετήσουμε λίγο το ζήτημα, οι εκκρεμότητες που παραλάβαμε σε ό,τι αφορά στις συνταξιοδοτικές παροχές εν γένει ήταν περίπου 360.000. Αφορά κύριες συντάξεις επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ. Είναι κάτι περίπου γύρω στις 100 χιλιάδες κύριες συντάξεις. Στο πρώτο δεκάμηνο του 2017 έχουν καταβληθεί περισσότερες από 160.000 συντάξεις, κύριες, επικουρικές και εφάπαξ. Προφανώς κάθε μήνα προστίθενται νέες, αλλά παρακολουθούμε ότι ο όγκος των εκκρεμοτήτων διαρκώς μειώνεται. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης έχει καταβάλει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο σε συντάξεις κύριες επικουρικές και εφάπαξ μέσα σε αυτό το πρώτο δεκάμηνο, προφανών υπάρχει δουλειά ακόμη να γίνει, όμως ο ρυθμός έχει επιταχυνθεί."

  "Ικανοποιημένος ένας υπουργός θα είναι όταν ο ασφαλισμένος υποβάλλει την αίτηση και μέσα σε δύο μήνες παίρνει την σύνταξή του. Βασική μας ανάγκη είναι να εκκαθαρίσουμε το stock των ληξιπροθέσμων", τόνισε η ίδια. 

  Η πλήρης εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων θα λάβει χώρα οπωσδήποτε τον Ιούνιο του 2018. Εμείς προσπαθούμε ακόμη και νωρίτερα. Στον προϋπολογισμό έχει ληφθεί αυτό το ποσό υπόψη και άρα το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν εξαρτάται από το ποσό των εκκρεμών συντάξεων", ανέφερε η Υπουργός Εργασίας

  "Η σχέση μεταξύ μερικής και πλήρους απασχόλησης προφανώς δεν είναι αυτή που θέλουμε αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας. Τα νούμερα αυτά μεταβάλλονται από μήνα σε μήνα", σημείωσε.

  "Η μείωση της ανεργίας δεν είναι πλασματική. Κανείς δεν πανηγυρίζει για την εικόνα της αγοράς εργασίας",τόνισε.

  Σχετικά με την διαπραγμάτευση για το συνδικαλιστικό νόμο, η κα. Αχτσιόγλου δήλωσε πως "ζήτημα που υπάρχει στα εργασιακά είναι αυτό της απαρτίας στη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία. Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο η απαρτία αυτή να αφορά το 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών από το 1/3 που είναι σήμερα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ