Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 25-Ιουν-2017 09:51

  P. Moscovici: Χρειάζονται λίγα μέτρα ακόμη

  P. Moscovici: Χρειάζονται λίγα μέτρα ακόμη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για την ανάγκη νομοθέτησης λίγων ακόμα μέτρων κάνει λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, ενόψει της τρίτης αξιολόγησης που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Ο κ. Moscovici σε συνέντευξη του στο "Πρώτο Θέμα", αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "υπάρχουν πολύ λίγα σε επίπεδο νέων πολιτικών που θα απαιτούσαν ευρεία νομοθέτηση. Υπάρχουν επίσης λίγα που απαιτούνται με όρους δημοσιονομικών μέτρων".    

  Πέρα από αυτά τα νέα "λίγα" νέα μέτρα που θα απαιτηθούν, ο Ευρωπαίος επίτροπος θεωρεί ότι "το πακέτο των μέτρων που έχει υιοθετηθεί είναι επαρκές ώστε η Ελλάδα να επιτύχει και να διατηρήσει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ".

  Επίσης ο Pierre Moscovici τονίζει ότι απαιτείται "περαιτέρω προσοχή" για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος κοινωνικών επιδομάτων, την πλήρη ενεργοποίηση του ΕΦΚΑ, καθώς και νέες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας.  Παράλληλα, δίνει έμφαση στην υλοποίηση των όσων ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση στις δύο προηγούμενες αξιολογήσεις, όπως "ο εκσυγχρονισμός του κράτους και της δημόσιας διοίκησης", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Πιο συγκεκριμένα δηλώνει: "Αναμένουμε ότι η τρίτη αξιολόγηση θα επικεντρωθεί στην υλοποίηση των βασικών στόχων πολιτικής που νομοθετήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης και της δεύτερης, Η εφαρμογή έχει συχνά αποτελέσει αχίλλειο πτέρνα, χωρίς αυτήν όμως δεν ριζώνουν οι αλλαγές με τρόπο βιώσιμο. Επομένως αυτό θα είναι το επίκεντρο. Υπάρχουν πολύ λίγα σε επίπεδο νέων πολιτικών που απαιτούν ευρεία νομοθέτηση".   

  Δύσκολο να πεις το πότε

  Αναφορικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Ευρωπαίος επίτροπος θεωρεί ότι "είναι δύσκολο να πεις πότε ακριβώς η  Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις αγορές, από το ελληνικό γραφείο διαχείρισης χρέους (ΟΔΔΗΧ)  και από τη συνεχή επαφή μεταξύ των αρχών και δρώντων στις αγορές. Ωστόσο συμμερίζομαι την άποψη ότι θα μπορούσε να συμβεί στο εγγύς μέλλον".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων