Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Μαϊ-2017 21:36

  Κουρουμπλής: Στόχος ο Πειραιάς να γίνει έδρα όλο και περισσότερων δραστηριοτήτων

  Κουρουμπλής: Στόχος ο Πειραιάς να γίνει έδρα όλο και περισσότερων δραστηριοτήτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Στα μέσα του μηνός έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Επίτροπο Ανταγωνισμού, για να στηριχτεί η Ελληνική Ναυτιλία, η Ποντοπόρος Ναυτιλία, στο ύψιστο δυνατό πολιτικό επίπεδο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση", διευκρίνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τη σημερινή ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ.

  Ο υπουργός σημείωσε ότι με παράλληλες προσπάθειες επιχειρείται η κατάργηση των γραφειοκρατικών και λοιπών προβλημάτων που κρατούσαν τα ελληνόκτητα πλοία μακριά από την ελληνική σημαία, προσθέτοντας ότι στόχος είναι ο Πειραιάς να γίνει έδρα όλο και περισσότερων ναυτιλιακών και παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

  Σε ότι αφορά την ναυτική εκπαίδευση, ανέφερε ότι προκηρύσσονται 280 θέσεις ωρομίσθιων καθηγητών, που θα στελεχώσουν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2017 2018 τις Σχολές. Επιπλέον προγραμματίζονται από το Υπουργείο Παιδείας πολιτικές επαγγελματικού προσανατολισμού, αλλά και εκστρατεία για την παρότρυνση νέων ανθρώπων στο ναυτικό επάγγελμα, σε μια περίοδο που τα πλοία εξασφαλίζουν καλύτερους όρους διαβίωσης, σε σχέση με το παρελθόν.

  Τέλος σημείωσε ότι υπάρχει σημαντική κινητικότητα για την απελευθέρωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης από δεσμεύσεις που την κρατούν ανενεργή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ