Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Απρ-2017 12:37

  Κλείσιμο της αξιολόγησης τον Ιούνιο "βλέπει" τώρα η Citigroup

  Κλείσιμο της αξιολόγησης τον Ιούνιο "βλέπει" τώρα η Citigroup
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας χαμήλωσε τους τόνους περί έκτακτης συνόδου κορυφής, δίνοντας ένα σήμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για το αυριανό Eurogroup, η Citi επισημαίνει ότι οποιαδήποτε συμφωνία αυτή την εβδομάδα είναι απίθανη.

  Όπως σημειώνει, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χθες στην συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο Τουσκ ότι η αποτυχία να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό πακέτο διάσωσης κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής ενδεχομένως θα απαιτούσε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ για να συζητήσουν το θέμα σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Ο Τουσκ, ωστόσο δήλωσε ότι η συμφωνία βρίσκεται ακόμη στα χέρια των υπουργών Οικονομικών. Ο Τσίπρας τόνισε επίσης ότι οι πιστωτές κάνουν "πρόσθετες απαιτήσεις" στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι η κυβέρνησή του δεν θα ανεχθεί καμία περαιτέρω κωλυσιεργία.

  Όπως σχολιάζει η Citi, οποιαδήποτε συμφωνία αυτή την εβδομάδα φαίνεται μάλλον απίθανη, λόγω των πολλών διαφορετικών θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά στη διαπραγμάτευση. Ωστόσο, η "μεγάλη εικόνα" παραμένει ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να κηρύξει default η Ελλάδα στις υποχρεώσεις του χρέους της, τον Ιούλιο και ως εκ τούτου μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής (ως συνήθως) θα έλθει τον Ιούνιο.

  Αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι σήμερα, η Citi προέβλεπε ότι η πλήρης συμφωνία θα ερχόταν στο Eurogroup του Μαΐου.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ