Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Οκτ-2016 20:06

  WSJ: Η Γερμανία αποκλείει τη βοήθεια προς την Deutsche Bank

  WSJ: Η Γερμανία αποκλείει τη βοήθεια προς την Deutsche Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνεργάτες της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel είπαν στους βουλευτές πως το κράτος δεν θα αποκτήσει μερίδιο στην Deutsche Bank εάν προβεί σε έκδοση νέων μετοχών προκειμένου να ενισχύσει τα ισχνά της κεφάλαια, ανέφερε ανώνυμη πηγή που παραβρισκόταν στην ενημέρωση, σύμφωνα με την The Wall Street Journal.

  Το γεγονός ότι το Βερολίνο εμφανίζεται να έχει αποκλείσει την παροχή βοήθειας στη δοκιμαζόμενη τράπεζα ως αχρείαστη και πολιτικά ανέφικτη θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες πιέσεις για την Deutsche Bank καθώς εργάζεται για να σταθεροποιήσει την τιμή της μετοχής της και να μείνει έξω από τα πρωτοσέλιδα, ενώ παράλληλα διαπραγματεύεται έναν αποδεκτό διακανονισμό με τις ΗΠΑ για παρατυπίες με ενυπόθηκα ομόλογα.

  Σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με μια μικρή ομάδα βουλευτών την περασμένη εβδομάδα, οι συνεργάτες της Καγκελαρίας και ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είπαν ότι είναι "ασύλληπτο για το κράτος να αποκτήσει μερίδιο στην Deutsche Bank", είπε ένα πρόσωπο που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω του απόρρητου της συνάντησης.

  "Έχουμε ένα διαφορετικό σύστημα εκκαθάρισης τραπεζών από ό,τι το 2009 και αυτό πρέπει να εφαρμόζεται και στη Γερμανία", φέρονται να είπαν τα κυβερνητικά στελέχη. Αναφέρονταν στις πρόσφατες νομικές αλλαγές που υποχρεώνουν πλέον τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόζουν "κούρεμα" στους πιστωτές -και σε ορισμένες περιπτώσεις στους καταθέτες- προτού βοηθήσουν μια δοκιμαζόμενη τράπεζα με τα χρήματα των φορολογούμενων.

  Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Bank διαπραγματεύεται με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για να μειωθεί ένα πρόστιμο που προέκυψε από ποικίλες έρευνες σχετικά με τις πρακτικές πώλησης διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια τίτλων. Τον περασμένο μήνα, η The Wall Street Journal αποκάλυψε ότι οι αμερικανικές αρχές θα ζητήσουν από την τράπεζα 14 δισ. δολάρια, πυροδοτώντας ένα selloff στη μετοχή της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ