Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 01-Μαϊ-2016 15:17

  B. Coeure (ΕΚΤ): Ευλογία και όχι βάρος τα χαμηλά επιτόκια

  B. Coeure (ΕΚΤ): Ευλογία και όχι βάρος τα χαμηλά επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γερμανία θα χάσει αν η ΕΚΤ εγκαταλείψει τους στόχους της για τον πληθωρισμό, ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Benoit Coeure, ο οποίος χαρακτήρισε τα χαμηλά επιτόκια "ευλογία και όχι βάρος", αναφέρει το Reuters, απαντώντας στο μπαράζ κριτικής που έχουν εκφράσει Γερμανοί αξιωματούχοι.

  Χωρίς τα πακέτα αναθέρμανσης, η οικονομική δραστηριότητα θα βρισκόταν σε κάμψη και η ανεργία σε άνοδο και η επίτευξη βιώσιμων προϋπολογισμών θα ήταν δυσκολότερη, ακόμα για  χώρες όπως η Γερμανία ανέφερε ο Benoit Coeure, σε συνέντευξη του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, απαντώντας εμμέσως στη Γερμανική πλευρά, αλλά και σε σχετικές δηλώσεις και του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Wolfgang Schaeuble.

  "Στην Γερμανία κατ΄ επανάληψη μας έχει ασκηθεί κριτική, με επιχείρημα ότι τα χαμηλά επιτόκια πλήττουν τους αποταμιευτές", αναφέρει. Ο κ. Coeure, υπερασπίζεται την πολιτική της ΕΚΤ, λέγοντας ότι "χάρις τις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες αν μη τι άλλο έλαβαν ώθηση από τη νομισματική πολιτική, το πραγματικό εισόδημα στη Γερμάνια αυξήθηκε κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών". "Με άλλα λόγια", συνεχίζει, "τώρα χρειαζόμαστε τα χαμηλά επιτόκια για να σιγουρέψουμε την ομαλοποίηση των οικονομικών συνθηκών".

  Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ κάνει λόγο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπήρξε "πολύ ευέλικτη" αναφορικά με τους στόχους της στο μέτωπο του πληθωρισμού και αν τους απεμπολήσει αυτό θα δημιουργήσει αστάθεια, κίνδυνο αποπληθωρισμού και πιθανώς να οδηγήσει σε κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας και αύξηση της ανεργίας. Τέλος δηλώνει ότι υπάρχουν "επιτακτικοί λόγοι που υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός στη ευρωζώνη θα ανέβει σταδιακά".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ