Στα 2.000 ευρώ το πλαφόν για την ατομική σύνταξη

Παρασκευή, 22-Απρ-2016 21:54

Στα 2.000 ευρώ το πλαφόν για την ατομική σύνταξη

Στα 2.000 ευρώ και όχι στα 2.300 ευρώ - όπως προέβλεπε το ν/σ που ήλθε σε διαβούλευση την περασμένη Τρίτη - μπαίνει τελικά το πλαφόν για την ατομική σύνταξη, σύμφωνα με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Υπ. Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ωστόσο, το πλαφόν για πολλαπλές συντάξεις μπήκε στα 3.000 ευρώ, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Αναλυτικά, το εν λόγω άρθρο προβλέπει ότι "μέχρι 31.12.2018 αναστέλλεται η καταβολή κάθε ατομικής μηνιαίας σύνταξης των προσώπων που είχαν ήδη καταστεί συνταξιούχοι μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, κατά το μέρος που υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες (2000 ) ευρώ".

"Κατά την ίδια περίοδο", αναφέρει το ίδιο άρθρο, "το άθροισμα του καθαρού ποσού των συντάξεων (…) που δικαιούται κάθε συνταξιούχος από οποιαδήποτε αιτία από το Δημόσιο, ΝΠΔΔ ή οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τρεις χιλιάδες (3.000 ευρώ).