Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Απρ-2016 16:51

  Soros: Σε θανάσιμο κίνδυνο η Ε.Ε. λόγω προσφυγικού

  Soros: Σε θανάσιμο κίνδυνο η Ε.Ε. λόγω προσφυγικού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros προειδοποιεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει θανάσιμο κίνδυνο κατάρρευσης εάν δεν συμφωνήσει σε μία τεράστια ένεση ρευστότητας για να διορθώσει το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης. 

  Σε κείμενό του για το New York Review of Books, ο Soros ισχυρίζεται επίσης ότι στην Ελλάδα εκτυλίσσεται μία ανθρωπιστική καταστροφή. 

  "Οι αιτούντες άσυλο είναι απεγνωσμένοι. Στους νόμιμους πρόσφυγες πρέπει να προσφερθεί μία εύλογη δυνατότητα να φτάσουν στον προορισμό τους στην Ευρώπη" γράφει ο Soros.

  "Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να αποδεχθούν οτι η αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης θα απαιτήσει "κύμα" χρηματοδότησης, αντί για συγκέντρωση ανεπαρκών κεφαλαίων χρόνο με το χρόνο.  Η δαπάνη ενός μεγάλου ποσού εξ αρχής θα επιτρέψει στην ΕΕ να αντιδράσει πιο αποτελεσματικά σε κάποιες από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες της προσφυγικής κρίσης".

  Στο κείμενό του ο επενδυτής εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων που μπορεί να απορροφήσει η Ευρώπη κάθε χρόνο θα πρέπει να είναι μεταξύ 300.000 και 500.000 ατόμων.

  Αυτό το νούμερο, γράφει, μπορεί να υποστηριχθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες και επίσης θα διαβεβαιώσει αυτούς που πραγματικά αναζητούν άσυλο ότι δεν θα απορριφθούν.  Ακόμη εκτιμά οτι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ ετησίως στην Ε.Ε. για αυτό το σχέδιο.

  "Τα 30 δισ. μπορεί να ακούγονται σαν ένα τεράστιο ποσό, αλλά δεν είναι αν ιδωθεί από τη σωστή οπτική. Πρώτον, πρέπει να αναγνωρίσουμε οτι μία αποτυχία να παρασχεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια θα κοστίσει στην Ε.Ε. ακόμη περισσότερα. Υπάρχει μία πραγματική απειλή οτι η προσφυγική κρίση μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση του συστήματος Σένγκεν των ανοιχτών εσωτερικών συνόρων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών", ανέφερε.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Κίνδυνο κατάρρευσης της Ε.E "βλέπει" ο Schulz

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ