Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Μαρ-2016 09:22

  Δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχασαν τις 100 δόσεις

  Δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχασαν τις 100 δόσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  "Παράθυρο" μη απώλειας της ρύθμισης των 100 δόσεων εφόσον καταβάλλουν κανονικά τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές δίνει στους οφειλέτες των Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ,ΟΓΑ, ΕΤΑΑ) εγκύκλιος που εξέδωσε χθες ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του Capital.gr.

  Σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο διευκρινίζεται πως με βάση το νόμο 4321/2015 αλλά και την τροποποίηση του στο νόμο 4324/2015 προβλέφθηκε ως προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η καταβολή των τρεχουσών εισφορών. Έτσι η σχετική ρύθμιση δεν χάνεται σε περίπτωση μη καταβολής άλλων εισφορών, πλην των τρεχουσών, οι οποίες προέκυψαν μετά την υπαγωγή σε αυτή (πχ πρόστιμα).

  Έτσι, σύμφωνα με την εγκύκλιο, εφόσον προκύψουν ασφαλιστικές οφειλές που δεν σχετίζονται με τρέχουσες εισφορές, οι τελευταίες μπορούν να υπαχθούν αυτοτελώς στις σχετικές πάγιες ρυθμίσεις ληξιπροθέσμων οφειλών, ενώ δεν θίγονται οι λοιπές ρυθμισμένες οφειλές.

  Έτσι, όσοι οφειλέτες έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τους παραπάνω λόγους, δεν θεωρούνται "έκπτωτοι" και μπορούν να συνεχίσουν να καταβάλλουν τις δόσεις της εν λόγω δόσης.
   
  Καταβάλλεις τρέχουσες εισφορές από 1η/1/2017; Παίρνεις ασφαλιστική ενημερότητα

  Υπενθυμίζεται πως, προς επιβεβαίωση δημοσιεύματος του Capital.gr μιλώντας χθες ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρουγκαλος στο Διοικητικό Συμβούλιο ανέφερε πως "Είναι ένα από τα πράγματα που θα παλέψω ιδιαίτερα στη διαπραγμάτευση, από 01/01/2017, να θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος, όποιος ξεκινάει να πληρώνει τις νέες εισφορές".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων