Τσακαλώτος: Δεν πρέπει να κοπούν οι συντάξεις
Τρίτη, 23-Φεβ-2016 21:55
Στήριξη από την κοινή γνώμη για να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις ζήτησε ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος που μετείχε σε πάνελ ραδιοφωνικής εκπομπής του BBC.
Για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν δηκτικός κάνοντας λόγο για απουσία κοινωνικής ευαισθησίας. "Ζητώ τη στήριξη του διεθνούς ακροατηρίου. Το ΔΝΤ μας πιέζει πάρα πολύ, με τρόπο που δεν έχει νόημα. Που δεν έχει νόημα ούτε από οικονομική άποψη", επισήμανε. Σε ερώτημα αν αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε περικοπή συντάξεων σημείωσε ότι "θα κάνουμε ότι αναφέρεται στη συμφωνία του καλοκαιριού. Δεν θα κάνουμε τίποτα παραπάνω αλλά και τίποτα λιγότερο".
Αντίθετη με την περικοπή συντάξεων ήταν και η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη η οποία μετείχε επίσης στο πάνελ. Αναφέρθηκε ωστόσο στα ευγενή ταμεία, για τα οποία η ΝΔ όπως είπε έχει εκφράσει την θέση της αλλά "δεν θέλει να πειράξει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αποτελούν την κομματική του πελατεία". Ο κ. Τσακαλώτος διαφώνησε με την κα Μπακογιάννη και για το θέμα του Grexit.
H εκπομπή ηχογραφήθηκε ζωντανά και θα μεταδοθεί μέσω του BBC World Service ραδιοφωνικά σε όλο τον κόσμο την Κυριακή. Μετείχαν πολίτες που είχαν το δικαίωμα να θέσουν ερωτήσεις.
Στην εκπομπή "BBC World Questions: Europe and Greece”, του Τζόναθαν Ντίμπλεμπι μετείχαν επίσης η Δέσποινα Κουτσούμπα, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και ο Γιόζεφ Γιάνινγκ επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις διεθνείς σχέσεις στο Βερολίνο.
Δ. Καδδά