Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Ιαν-2016 21:37

  Κατρούγκαλος: Εγγυόμαστε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και μετά το 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:36

  Πολιτικές "εγγυήσεις" ότι δεν θα μειωθούν οι σημερινές κύριες συντάξεις ούτε το 2018 έδωσε ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως η "προσωπική διαφορά" η οποία θα υπάρξει στις νυν συντάξεις μεταξύ των έως τώρα και των νέων ποσοστών αναπλήρωσης (που θα ισχύσουν από 1.1.2016)  και θα πλήξουν τις μεσαίες και υψηλές συντάξεις (άνω των 1000 ευρώ) θα παραμείνει "παγωμένη" την επόμενη 3ετία και πως θα υπάρξει "εξισορρόπηση" με τις νέες συντάξεις από το 2018, ενώ η κυβέρνηση "εγγυάται" πως δεν θα μειωθούν.

  Οι εγγυήσεις αυτές του κ. Κατρούγκαλου δόθηκαν λόγω της αναφοράς που γίνεται στο άρθρο 15 του νομοσχεδίου που παρουσίασε σήμερα στους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία "μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, εφόσον το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων αυτών είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον υπολογισμό τους (…) το επιπλέον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά, απομειούμενη μέχρι την τελική αντιστοίχιση με τις συντάξεις όσων θα συνταξιοδοτηθούν μετά τη θέση σε ισχύ του νόμου αυτού. Εάν είναι μικρότερο, καταβάλλεται στο συνταξιούχο το αναλογούν υπολειπόμενο  ποσό της διαφοράς". 

  Ο Υπ. Εργασίας τόνισε πως καμία πρόταση της κυβέρνησης "δεν έχει φάει ακόμα… πόρτα" από τους θεσμούς, αν και παραδέχτηκε πως η στάση του ΔΝΤ διαφέρει από εκείνη των Ευρωπαίων.

  Ο ίδιος τόνισε πως για να καλυφτεί η αναγκαία χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού θα υπάρξει αύξηση των εισφορών για την επικουρική ασφάλιση και αξιοποίηση των αποθεματικών της. 

  Διαβάστε ακόμη:
  Γ. Κατρούγκαλος: Να μπει ένα τέρμα στις μειώσεις των συντάξεων

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ