WSJ: Δεν υπάρχουν green shots για τις ελληνικές τράπεζες

Παρασκευή, 02-Οκτ-2015 10:42

Τα ελληνικά χρηματιστήρια δεν αποτελούν ελκυστικό τοπίο για τους επενδυτές το τελευταίο διάστημα, ενώ οι τράπεζες έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες πιέσεις, αναφέρει η The Wall Street Journal.

Καθώς επίκειται η ανακεφαλαιοποίηση, οι επενδυτές έρχονται αντιμέτωποι με τον αφανισμό, ανεξαρτήτως του ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής αξιολόγησης.

Ωστόσο, "υπάρχει ελπίδα ότι κεφάλαια ιδιωτών θα διαδραματίσουν έναν ρόλο, με τα τραπεζικά στελέχη είτε να προσπαθούν να πουλήσουν assets που θα αγόραζαν άλλοι είτε να προσελκύσουν επενδυτές".

Η Εθνική Τράπεζα προσπαθεί να πουλήσει την τουρκική θυγατρική της Finansbank, σε μια κίνηση που μπορεί να της φέρει μεγάλο μέρος του κεφαλαίου που ίσως χρειαστεί.

Στο μεταξύ, η Eurobank Ergasias, με το μικρότερο ποσοστό συμμετοχής της κυβέρνησης (στο 35%), έχει ιδιώτες επενδυτές όπως ο Wilburn Ross, πρόθυμους να βάλουν περισσότερα κεφάλαια υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Αυτές που θα συναντήσουν μεγαλύτερη δυσκολία για "φρέσκα επενδυτικά κεφάλαια", είναι οι Πειραιώς και Alpha Bank, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ωστόσο υπάρχει και πάλι διαφορά στο πώς διαπραγματεύονται οι τράπεζες. Και οι τέσσερις βρίσκονται κοντά σε ιστορικά χαμηλές αποτιμήσεις. Η Alpha Bank έχει την υψηλότερη αποτίμηση αυτή τη στιγμή.