Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Ιουν-2015 16:44

  Πολλά πρατήρια δεν δέχονται κάρτες

  Πολλά πρατήρια δεν δέχονται κάρτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Μεγάλος αριθμός καταγγελιών έχει φτάσει στο Capital.gr, από καταναλωτές που δεν μπορούν να εφοδιαστούν με καύσιμα καθώς αρκετά πρατήρια έχουν σταματήσει να δέχονται πιστωτικές κάρτες.

  Τις διαμαρτυρίες των καταναλωτών επιβεβαιώνουν και οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, οι οποίοι από την πλευρά τους τονίζουν ότι το 35% του τζίρου του Σαββατοκύριακου έγινε με πιστωτικές κάρτες. Εφόσον δεν αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματα αυτά, λένε οι πρατηριούχοι,  θα ξεμείνουν από ρευστό μέσα σε τρεις ημέρες –στο καλύτερο σενάριο αφού αυξάνεται σημαντικά η χρήση των καρτών και δεν θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων τους.

  Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων ΠΟΠΕΚ.

  Το δικαίωμα των πρατηριούχων να μην κάνουν δεκτές πιστωτικές κάρτες παραδέχεται από την πλευρά του και το υπουργείο ανάπτυξης, το οποίο σύμφωνα με πηγές έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους βενζινοπώλες, ενώ το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας δηλώνει αναρμόδιο για το θέμα.

  Τα ΕΛΠΕ με νέα ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι τα πρατήρια που είναι ιδιολειτουργούμενα και ανήκουν στις θυγατρικές του ομίλου συνεχίζουν και αποδέχονται κανονικά πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.  Το ίδιο ισχύει και για τα ιδιολειτουργούμενα πρατήρια των περισσότερων εταιρειών, που συνεχίζουν να δέχονται κανονικά πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

  Σημειώνεται ότι τα ιδιολειτουργούμενα πρατήρια του ομίλου των ΕΛΠΕ είναι 139 σε όλη τη χώρα, ενώ τα ιδιολειτουργούμενα πρατήρια του άλλου διυλιστηριακού ομίλου της Μότορ Όιλ ανέρχονται περίπου σε 330. Συνολικά στην αγορά λειτουργούν περίπου 6 χιλιάδες πρατήρια, των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται οριακά, με τους βενζινοπώλες να διαμηνύουν ότι υπάρχει κίνδυνος για νέο κύμα λουκέτων και για μονοπώληση της αγοράς σε βάρος των καταναλωτών.

  Τα προβλήματα αυτά βεβαίως δεν αφορούν το θέμα της επάρκειας για το οποίο τα διυλιστήρια διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν στοκαρισμένα αποθέματα για 90 ημέρες όπως προβλέπει ο νόμος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ