Κομισιόν: Στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) η συνάντηση Τσίπρα - Juncker

Πέμπτη, 11-Ιουν-2015 13:31

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:33

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες, στις 3μ.μ. (ώρα Ελλάδος). Αυτό επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Ειτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
 
Ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο σκοπός της συνάντησης των δύο ανδρών είναι να εξετάσουν πώς θα συνεχίσουν να εργάζονται προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης. Μιας λύσης, η οποία, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, θα βασίζεται στη δήλωση του Eurogoroup της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά και στις εντατικές συνομιλίες που είχαν ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και ο Αλ. Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.
 
Όσον αφορά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Επιτροπής, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι ήταν σύντομη και ότι οι δύο άνδρες είχαν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.
 
Ερωτηθείς, τέλος, για την πορεία των διαπραγματεύσεων και αν θα γίνουν υποχωρήσεις, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και απάντησε με μια γερμανική παροιμία που χρησιμοποίησε σήμερα το πρωί ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. Η παροιμία αυτή περιγράφει μια αγελάδα που κάνει για πολύ ώρα πατινάζ πάνω σε λεπτό πάγο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ