Κομισιόν: Συνάντηση Tσίπρα - Juncker μόνο "αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις"
Τρίτη, 09-Ιουν-2015 13:20
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:03
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε σήμερα το πρωί τις νέες προτάσεις των ελληνικών αρχών και τις αξιολογεί με επιμέλεια και προσοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς από τις Βρυξέλλες.
Ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαβουλεύσεων, ανταλλάσσονται διάφορες προτάσεις και σημείωσε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιολόγησή τους. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι χθες το απόγευμα ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί συναντήθηκε με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν η ίδια συνάντηση θα επαναληφθεί και σήμερα.
Συνεχίζοντας, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται, με βάση τη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Ερωτηθείς αν οι νέες προτάσεις που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές στους θεσμούς κρίνονται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικές, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι οι προτάσεις έφθασαν μόλις σήμερα το πρωί και θα πρέπει να αξιολογηθούν με τη μέγιστη δυνατή προσοχή.
Τέλος, σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί αύριο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτή τη συνάντηση είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί.
Αργότερα, μέσω twitter, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που επικαλούνται Ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς τις νέες ελληνικές προτάσεις, τόνισε οι εν λόγω πηγές δεν μιλούν εκ μέρους της Κομισιόν. Σημείωσε επίσης ότι η θέση της Επιτροπής για την Ελλάδα είναι αυτή που αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων νωρίτερα.
Our position on #Greece as stated in Midday briefing today. "EU officials" quoted do not speak for @EU_Commission http://t.co/16lyzbwruj
— Margaritis Schinas (@MargSchinas) June 9, 2015
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ