Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Μαϊ-2007 16:41

  Ανησυχεί τώρα ο Χ. Αλμούνια για εκλογές, ασφαλιστικό και διαρθρωτικό έλλειμμα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Oι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να γνωρίζουν τις επικίνδυνες θέσεις που μπορεί να υιοθετήσουν όταν αποφασίζονται οι πολιτικές πλατφόρμες πριν από τις εκλογές. Πρέπει να γνωρίσουν τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του "προεκλογικού κύκλου", στα έσοδα και τις δαπάνες". Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ, ο επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια τονίζοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την Ελλάδα όσο το δημόσιο χρέος βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και το διαρθρωτικό έλλειμμα παραμένει πάνω από το 3% του ΑΕΠ.

  Ο κ. Αλμούνια ζητά εμμέσως και επίλυση μέχρι το 2010 του ασφαλιστικού προβλήματος στη χώρα μας λέγοντας ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί δημοσιονομική εξυγίανση χωρίς την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού. "Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει περισσότερα βήματα για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της γιατί το διαρθρωτικό έλλειμμα είναι ακόμα πολύ υψηλό, γιατί ο μεσοπρόθεσμος στόχος (2010) πρέπει να θεωρηθεί πολύ σημαντικός και για να θεωρηθεί πετυχημένος χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Το πότε και το πώς, θα το αποφασίσουν οι Έλληνες πολιτικοί", δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπός.

  Όσον αφορά την δημοσιονομική προσαρμογή της ελληνικής Οικονομίας ο κ. Αλμούνια τόνισε ότι "το διαρθρωτικό έλλειμμα, δηλαδή το πραγματικό έλλειμμα που θα βγει όταν οι θετικές κυκλικές επιπτώσεις της ελληνικής οικονομίας εξαφανιστούν, θα δείτε ότι το έλλειμμα είναι ακόμα πολύ πιο πάνω από το 3% σε διαρθρωτικούς όρους, έτσι χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και πιστεύω ότι όλοι συμφωνούν πως πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική επιτήρηση ακόμα και μετά την διόρθωση του ελλείμματος κάτω από το 3%".

  Στέλιος Κράλογλου

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ