Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Μαϊ-2015 20:48

  Δραγασάκης σε Draghi: Ρεαλιστικός στόχος η συμφωνία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:35

  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Mario Draghi με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη. 

  Σε μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΤ αναφέρει ότι: Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η τρέχουσας κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όπως και η κατάσταση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. 

  Ο κ. Δραγασάκης, μετά τη συνάντηση, δήλωσε πως η ελληνική αντιπροσωπεία είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Μάριο Ντράγκι. Συζητήσαμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την άποψη, ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά».

  Σε μήνυμα του εξάλλου στο twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει: "Σήμερα είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι η προοπτική της συμφωνίας είναι ρεαλιστική. Προϋπόθεση είναι όλοι οι δρώντες να συμβάλουν δημιουργικά προς την επίτευξή της και να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας".

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των κυβερνητικών διαρροών περί αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις. 

  Είχε προηγηθεί συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Επίτροπο Pierre Moscovici  μετά την οποία ο Έλληνας υπουργού Οικονομικών ότι αναμένεται μια καταγραφή προόδου στο Eurogroup της 11ης Μαΐου χωρίς κάποια αναφορά περί κάποιας συμφωνίας έως τότε. 

  Κεντρικό ζητούμενο της συνάντησης του Γ. Δραγασάκη με τον Mario Draghi είναι η στάση που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ το επόμενο διάστημα προκειμένου αφενός να μην εντείνει τις πιέσεις ρευστότητας μέσω αύξησης του κουρέματος στα ομόλογα που δέχεται ως ενέχυρα και αφετέρου μέσω της παροχής μιας πρώτης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης μέσω αύξησης του ορίου των εντόκων. 

  Δ Καδδά

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ