Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Ιουν-2014 20:00

  Daniele Nouy: Σε ετήσιες ασκήσεις θα μετεξελιχτούν τα stress test

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Οι τράπεζες της Ευρωζώνης μπορούν να περιμένουν τη μετεξέλιξη των ευρωπαϊκών ασκήσεων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) σε ετήσιες ασκήσεις, αν και τα επόμενα χρόνια θα είναι λιγότερο εκτεταμένες σε σύγκριση με τα σημερινά test, δήλωσε η επικεφαλής της εποπτείας στην Ευρωζώνη, Daniele Nouy στο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα.

  "Όπως και στις ΗΠΑ, οι ασκήσεις θα εξελιχθούν και θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία σαν ένα εργαλείο διαρκούς εποπτείας", δηλώνει η Nouy, επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού.

  Η ΕΚΤ έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2013 τη συνολική αξιολόγηση σε περισσότερα από 120 ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ανάληψη πλήρους εποπτικής αρμοδιότητας.

  Η αξιολόγηση περιλαμβάνει την εξέταση των κινδύνων για σκοπούς εποπτείας, τον έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων του ενεργητικού και της ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test), προκειμένου να εξεταστεί η ανθεκτικότητα των ισολογισμών των τραπεζών σε σενάρια ακραίων καταστάσεων.

  Η συνολική αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με τη συγκεντρωτική δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της, σε επίπεδο χώρας και τράπεζας, και τυχόν συστάσεων για τη λήψη εποπτικών μέτρων τον Νοέμβριο του 2014.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ