Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Ιουν-2014 17:52

  Συνεργασία ΕΒΕΠ με Επιμελητήριο Χανίων για Χρηματιστήριο αγροτικών εμπορευμάτων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Συμφωνία αδελφοποίησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς με το Επιμελητήριο Χανίων, για τον κοινό σχεδιασμό και υλοποίηση προτάσεων έργων, ώριμων προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, υπέγραψαν ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Β. Κορκίδης και ο προέδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Γ. Μαργαρώνης.

  Το Ε.Β.Ε.Π. και το Επιμελητήριο Χανίων θα σχεδιάσουν, θα βελτιώσουν και θα ξεκινήσουν να υλοποιούν 12 δράσεις, όπως:

  1. Δημιουργία και λειτουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων, Αγροτικών προϊόντων και Ναυτιλιακών Αξιών με την αξιοποίηση των Δημοπρατηρίων του Νομού Χανίων.

  2. Δημιουργία Συστάδας Επιχειρήσεων με έμφαση στο Εμπόριο, το Τουρισμό, τη Ναυτιλία και συναφείς υπηρεσίες (Συνέργειες - Clusters).

  3. Δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (Α.Κ.Ε.) στον Πειραιά και τα Χανιά καθώς και σε περιφερειακές αγορές των ευρύτερων περιοχών τους.

  4. Λειτουργία Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Ε.Κ.Ε.Επ.) από τις υπηρεσίες του Ε.Β.Ε.Π. και του Επιμελητηρίου Χανίων με τη φιλοξενία γραφείων εξυπηρέτησης (Help Desks) τοπικών Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α. και Ο.Α.Ε.Ε..

  5. Γραφείο Σύνδεσης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την Απασχόληση, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Κόμβος Ε.Β.Ε.Π. - Επιμελητήριο Χανίων).

  6. Δράσεις επίλυσης εμπορικών διαφορών των Χανιώτικων εγγεγραμμένων επιχειρήσεων μέσω του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) και εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων.

  7. Κοινό Κέντρο Πιστοποίησης ελληνικών ποιοτικών προϊόντων, αλλά και Τεχνικής Ικανότητας Επαγγελματιών καθώς και διεθνή πιστοποίηση τοπικών Επιχειρήσεων.

  8. Συμμετοχή στο πρόγραμμα διοικητικής μεταρρύθμισης με έμφαση στη γαλάζια ανάπτυξη "blue growth" και ιδιαίτερα στη στοχευμένη προσέγγιση για συγκεκριμένες δραστηριότητες:

  α. υδατοκαλλιέργεια (Ιστότοπος αλιείας)

  β. παράκτιος τουρισμός

  γ. θαλάσσια βιοτεχνολογία

  δ. λιμενικές δραστηριότητες και ναυπηγοεπισκευή

  ε. εκμετάλλευση των θαλάσσιων μεταφορών για την ανάπτυξη του εξαγωγικού και διαμετακομιστικού εμπορίου.

  9. Δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και αμοιβαία συνεργασία γραφείων αυτοδιοικητικών υπηρεσιών εντός των δύο Επιμελητηρίων.

  10.Βελτίωση της νομοθεσίας για λειτουργία των Επιμελητηρίων ως υπερτοπικά κέντρα υποδοχής και διεκπεραίωσης Γ.Ε.ΜΗ., αντίστοιχα της Υπηρεσίας μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) με πιλοτική έναρξη λειτουργίας στα Εμπορικά & Βιομηχανικά Επιμελητήρια του Πειραιά και των Χανίων.

  11.Υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης ανέργων.

  12. Υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων