Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιουν-2014 15:30

  ΗΠΑ: Αύξηση 0,4% στο προσωπικό εισόδημα το Μάιο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Επιφυλακτικοί στις δαπάνες τους ήταν οι Αμερικανοί καταναλωτές τον Μάιο, παρά την ισχυρότερη αύξηση του εισοδήματος, ένδειξη ότι η οικονομία πασχίζει να ανακάμψει μετά τον βαρύ χειμώνα.

  Στο μεταξύ, ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Fed, για τον πληθωρισμό, αυξήθηκε τον Μάιο κατά 1,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 μηνών.

  Ειδικότερα, η προσωπική κατανάλωση, αυξήθηκε σε προσαρμοσμένη βάση κατά 0,2% τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωση σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Η άνοδος συνδέεται αποκλειστικά με τις υψηλότερες τιμές και προέκυψε μετά από τα στάσιμα στοιχεία δαπάνης τον Απρίλιο. Η προσωπική κατανάλωση, σταθμισμένη ως προς τον πληθωρισμό, μειώθηκε.  

  Την ίδια στιγμή, το προσωπικό εισόδημα, σημείωσε άνοδο κατά 0,4% τον Μάιο. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική μηναία αύξηση, ωστόσο όπως δείχνουν τα στοιχεία και σχολιάζει το Dow Jones Newswires, οι Αμερικανοί αποταμιεύουν το μεγαλύτερο μέρος.

  Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, εξέφρασαν εκτιμήσεις ότι τόσο η προσωπική κατανάλωση όσο και το προσωπικό εισόδημα, θα ενισχυθούν κατά 0,4% τον Μάιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ