Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιουν-2014 17:45

  Οριακή ανάπτυξη 0,2% για το 2014 προβλέπει ο συνδεσμος ιταλικών βιομηχανιών

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
   Οριακή ανάπτυξη κατά 0,2% του ΑΕΠ βλέπει για το 2014 της χώρας, ο σύνδεσμος των ιταλικών βιομηχανιών Confindustria.

  Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ένωση των ιταλών βιομηχάνων προέβλεπε ανάπτυξη 0,7% το 2014 για την ιταλική οικονομία.

  Σε ό,τι αφορά την επόμενη χρονιά οι εκτιμήσεις επίσης αναθεωρούνται επί τα χείρω σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν: αντί για το 1,2% που είχε προβλεφθεί αρχικά, τώρα η προβλεπόμενη αύξηση του εγχώριου ακαθάριστου προϊόντος δεν ξεπερνά το 1%.

  Η ένωση βιομηχάνων, προειδοποιεί ότι «η εμμονή στην στρατηγική της λιτότητας αποκλειστικά δεν μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο από την οικονομική κρίση».

  Ο επικεφαλής της Confindustria Τζόρτζο Σκουίντσι προσπαθεί πάντως να παρουσιάσει, όπως σχολιάζει ο ιταλικός Τύπος, «το ποτήρι μισογεμάτο»:

  «Είναι πάλι δύσκολο να δεχθεί κανείς τους αριθμούς αυτούς, αλλά οι προοπτικές δείχνουν να βελτιώνονται. Η Ιταλία δεν βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού, ξεκίνησε ένας πολιτικός κύκλος μεταρρυθμίσεων που φαίνεται να οδηγεί σε σταθερότητα», εκτίμησε ο Σκουίντσι.

  Σύμφωνα με την Confindustria τη διετία 2104-2105 πρόκειται να χαθούν πάνω από 1,5 εκατομμύριο θέσεις εργασίας και το συνολικό ποσοστό ανεργίας στο τέλος του 2015 προβλέπεται να παραμείνει σχεδόν στα σημερινά επίπεδα: στο 13,5%.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ