Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιουν-2014 12:18

  Γκ. Χαρδούβελης: Η έλλειψη ρευστότητας ήταν καταλυτική στην επιδείνωση της κρίσης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  «Τα τελευταία χρόνια, η έλλειψη ρευστότητας -και η παρεπόμενη συνέπεια του περιορισμού των επενδύσεων- υπήρξε καταλυτική για την επιδείνωση της κρίσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, χαιρετίζοντας τη συμφωνία των ELTIFs από τη θέση του προεδρεύοντος του Ecofin. 

  Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η εξεύρεση νέων εναλλακτικών πηγών μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης, όπως είναι η παρούσα συμφωνία, αποτελεί πολύ σημαντική παράμετρο για την επαναφορά της ευρωπαϊκής οικονομίας στο δρόμο της ανάπτυξης. Τα Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση έργων υποδομής και άλλων αναπτυξιακών έργων σημαντικής προστιθέμενης αξίας για τους πολίτες της ΕΕ. Το νέο εργαλείο θα είναι σημαντικό και για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες έχουν περιορισμένες εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Αυτό ωφελεί την πραγματική οικονομία, παρέχοντας προβλέψιμη και σταθερή ροή χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις και συμβάλλοντας στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας».

  Σημειώνεται ότι, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Coreper, οι Πρέσβεις των 28 κρατών μελών της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία Γενικής Προσέγγισης για τον Κανονισμό σχετικά με τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια (ELTIFs). Αυτή η συμφωνία αποτελεί τη διαπραγματευτική εντολή προς την επερχόμενη Ιταλική Προεδρία για τη διεξαγωγή τριλόγων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

  Ένας από τους βασικούς στόχους του Κανονισμού είναι η καθιέρωση εναρμονισμένων κανόνων λειτουργίας και εποπτείας των ELTIFs, ώστε να καταστεί δυνατή η προώθηση ενός ELTIF, το οποίο δημιουργήθηκε και εγκρίθηκε σε ένα κράτος μέλος, σε άλλο κράτος μέλος (passporting), ενισχύοντας κατά αυτόν τον τρόπο την αποτελεσματικότητα και λειτουργία της εσωτερικής αγοράς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων