Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιουν-2014 12:02

  Η Ελλάδα στις κορυφαίες επιλογές των fund managers για ανάπτυξη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατονομάστε τις τέσσερις ευρωπαϊκές αγορές που αναμένεται να παρουσιάσουν την ισχυρότερη ανάπτυξη στο διάστημα των επόμενων 12 μηνών. Εάν πιστέψουμε 200 fund managers με υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 10 τρισ. δολαρίων, οι αγορές αυτές θα είναι με τη σειρά, η βρετανική, η γερμανική, η σουηδική και προς έκπληξή όλων… η ελληνική. 

  Όπως αναφέρει η Chiara Albanese, σε άρθρο της στο Money Beat της Wall Steet για την πλειονότητα των fund managers, η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας δεν ήταν σπαζοκεφαλιά. Περισσότεροι από το 60% αυτών εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για τις προοπτικές της χώρας, λέγοντας ότι θα καταγράψει τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών. 

  Οι διαχειριστές κεφαλαίων είχαν έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και συμμετείχαν σε έρευνα της Spreads Capital. 

  Λίγοι περισσότεροι από το ¼ των ερωτηθέντων, «ψήφισαν» Γερμανία ως τη χώρα που θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τους επόμενους 12 μήνες. Η Σουηδία πήρε τις λιγότερες ψήφους με μόνο 3% των managers να είναι θετικοί για την χώρα ενώ η για την Ελλάδα εκτίμησαν ότι θα αναπτυχθεί με ταχύτερο ρυθμό από την Ισπανία, τη Δανία, την Ιταλία ακόμη και από τη Γαλλία όπου το επιχειρηματικό τοπίο γίνεται όλο και πιο δύσκαμπτο.
  Τόσο ο γαλλικός κλάδος μεταποίησης όσο και αυτός των υπηρεσιών συρρικνώθηκαν και πράγματι η Γαλλία κέρδισε μόνο το 1% από την ψήφο εμπιστοσύνης των ερωτηθέντων διαχειριστών. 

  «Παρά την εξαιρετικά δύσκολη πορεία που βίωσε η ελληνική οικονομία τα τελευταία 6 χρόνια, οι επενδυτές επιδεικνύουν απροσδόκητα περισσότερη εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας από ό,τι στη Γαλλία και την Ιταλία» δήλωσε ο Nick Lewis, επικεφαλής του τμήματος συναλλαγών. 

  Όσο αναφορά το διορισμό του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας Matteo Renzi, ο κ. Lewis ανέφερε «η δέσμη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων του δεν έχει πείσει το επενδυτικό κοινό ότι η ιταλική οικονομία θα πάρει μια τονωτική ένεση βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα».

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων