Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιουν-2014 10:20

  "Ευκαιρία για τους επενδυτές τα ελληνικά ομόλογα"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ελλάδα πέρασε από τα πέντε στάδια της θλίψης. Οι Έλληνας πέρασαν από τις αρχικές φάσεις της άρνησης και του θυμού και βρίσκονται τώρα σε κατάθλιψη και αποδοχή του αναπόφευκτου».

  Τα παραπάνω σχολιάζει στο Bloomberg ο Ανδρέας Κούτρας, σύμβουλος στην επενδυτική εταιρεία SteppenWolf C apital LLC στην Ελβετία.

  Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η Ελλάδα πέρασε στις αναδυόμενες αγορές πέρυσι για τους επενδυτές, ένα status που είχε εγκαταλείψει στη διαδρομή της χώρας προς την ένταξη στο ευρώ. «Η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει τόσο ισχυρά, που στη διάρκεια του περασμένου μήνα οι επενδυτές προτίμησαν την Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλον εταίρο της», σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

  Τα ελληνικά ομόλογα εμφανίζουν αποδόσεις 309% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012. Όσο οι αποδόσεις υποχωρούν, το ίδιο κάνει και το κόστος της ασφάλισης έναντι αθέτησης των πληρωμών της. Τα CDSs, τα οποία πληρώθηκαν με την αναδιάρθρωση του χρέους, είναι τα φθηνότερα από το 2010.

  Η Juniper Asset Management στο Λονδίνο είναι μεταξύ των αγοραστών ελληνικού χρέους, επενδύοντας για πρώτη φορά στο β΄ μισό του περασμένου έτους και αυξάνοντας τη συμμετοχή του τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία συμμετείχε στην πώληση του πενταετούς ομολόγου τον Απρίλιο, με την οποία τερματίστηκε η εξορία της χώρας από τις αγορές.

  «Αναφορικά με τις υπόλοιπες αναδυόμενες οικονομίες, η Ελλάδα είναι μοναδική καθώς αποτελεί μέλος μιας νομισματικής ένωσης με την Ευρώπη», τόνισε ο Ariel Bezalel, ο οποίος διαχειρίζεται 2,1 δισ. στερλίνες (3,6 δισ. δολάρια) στην Jupiter Strategic Bond Fund. «Οι επενδυτές βλέπουν τα ελληνικά ομόλογα ως ευκαιρία επένδυσης στην αρχή μιας πολυετούς ανάκαμψης και μιας ιστορίας απομόχλευσης».

  Ένα αμερικανικό ETF που επενδύει στην Ελλάδα, έχει αυξήσει τις αποδόσεις του 30% σε σχέση με τις αρχές Ιουνίου, και πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση από οποιαδήποτε άλλο ETF με κατώτατη αξία 100 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

  Ο μεγαλύτερος επενδυτής στο ελληνικό ETF είναι η Glovista Investments LLC, μια εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου στο Νιου Τζέρσεϊ, με ποσοστό 9,8% στο fund. Η επένδυση αντανακλά την εμπιστοσύνη στην κυκλική άνοδο στην ευρωζώνη και το πόσο «φθηνή» είναι η Ελλάδα σε σχέση με άλλες αγορές, τονίζει ο Darshan Bhatt, συνιδρυτής της Glovista υο 2007. Ο ίδιος, με e-mail του στο Bloolmberg, πρόσθεσε ότι μεταξύ των καθοριστικών σημείων ήταν «η ισχυρή υποστήριξη του κόσμου στη διάρκεια της βαθύτερης φάσης της κρίσης της χώρας, για την παραμονή στο ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων