Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιουν-2014 09:25

  Αυστραλία: Mία η άλλη τα έσοδα από τις εξορυκτικές δραστηριότητες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μπορεί ο εξορυκτικός τομέας να συνέβαλε τα μέγιστα την τελευταία δεκαετία για την ευημερία του τόπου, αλλά παράλληλα επιδοτήθηκε και με πολλά δισεκατομμύρια δολάρια από τις πολιτειακές κυβερνήσεις της Αυστραλιανό.

  Σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Αυστραλιανό Ινστιτούτο, μετά την ανάλυση των σχετικών στοιχείων προκύπτει ότι, ναι μεν οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου κατέβαλαν για δικαιώματα εκμετάλλευσης των ορυχείων πολλά δισεκατομμύρια στις πολιτειακές κυβερνήσεις, πλην όμως σε αρκετές περιπτώσεις τα μισά από αυτά τα πήραν πίσω από άμεσες ή έμμεσες επιδοτήσεις. Ειδικότερα, η αναλυτική έκθεση του Ινστιτούτου δείχνει ότι στους έξι τελευταίους προϋπολογισμούς όλων των Πολιτειών της χώρας, επιστράφηκαν στους εξορυκτικούς κολοσσούς 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Οι πολιτειακές επιδοτήσεις δίνονται στις εταιρείες εξόρυξης με διάφορους μορφές, όπως, για κάλυψη εξόδων εργασιών υποδομής, με μείωση της προβλεπόμενης φορολογίας, με μείωση των εξόδων για υπηρεσίες που χρησιμοποιούν και λοιπά.

  Τη μερίδα του λέοντος για επιδοτήσεις πληρώνουν οι Πολιτείες της Δυτικής Αυστραλίας και του Κούηνσλαντ, όπου υπάρχουν τα μεγαλύτερα ορυχεία.Η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας επέστρεψε στις εξορυκτικές εταιρείες 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια και η κυβέρνηση του Κουίνσλαντ 6.

  Αναφερόμενος στο θέμα, ο εκπρόσωπος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου, Richard Denniss, είπε ότι για τον τρέχοντα προϋπολογισμό η κυβέρνηση του Κουίνσλαντ θα επιστρέψει στις εταιρείες ποσοστό 60% των εξορυκτικών δικαιωμάτων, που θα λάβει.

  Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση για να ενισχύσει τις εξορυκτικές εταιρείες δαπάνησε το ίδιο χρηματικό ποσό με εκείνο που διέθεσε για την ανέγερση νέων νοσοκομείων, ενώ η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας επέστρεψε το ίδιο ποσό που ξοδεύει για τη λειτουργία της αστυνομίας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων