Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Ιουν-2014 22:45

  ΣΕΒ: "Ο σεβασμός στις αποφάσεις του ΣτΕ είναι αυτονόητος"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΣΕΒ θεωρεί το κράτος δικαίου, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως την υπερασπίζονται οι διεθνείς συνθήκες, βασικούς πυλώνες για τις σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων", δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χάρης Κυριαζής σε ερώτημα δημοσιογράφου, τι θα πράξει ο ΣΕΒ μετά την απόφαση του ΣτΕ που επαναφέρει το καθεστώς της υποχρεωτικής διαιτησίας.

  "Στο πλαίσιο αυτό ο σεβασμός στις αποφάσεις του ΣτΕ είναι αυτονόητος. Εναπόκειται στους κοινωνικούς εταίρους να λύσουν τα προβλήματα που έχει σωρεύσει η κρίση στους μισθωτούς, στους ανέργους και στις επιχειρήσεις", δήλωσε ο κ. Κυριαζής και πρόσθεσε: "Στη διεθνή πραγματικότητα και ιδιαίτερα στα κράτη όπου ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δεν υπάρχει σύστημα υποχρεωτικής διαιτησίας όπως ίσχυε στην Ελλάδα. Επιπλέον, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας έχει επανειλημμένα υποστηρίξει - από το 1999 - ότι εκείνο το σύστημα δεν συνάδει με τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.
   
  Η πραγματικότητα επιβάλλει εργοδότες και εργαζόμενοι να λύσουμε από κοινού τα προβλήματα μας, μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος και διασφαλίζοντας ότι δεν θα τα επαναλάβουμε στο μέλλον. Γι αυτό ο ΣΕΒ καλεί σήμερα, για ακόμη μία φορά, τους κοινωνικούς εταίρους να ξανασχεδιάσουμε μαζί το όλο οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων, που θα μας οδηγήσει σε ένα δημιουργικό μέλλον.
   
  Το μέλλον αυτό προϋποθέτει ελληνικές επιχειρήσεις που θα στέκονται ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, γιατί έτσι μόνο θα ανακτηθούν οι χαμένες θέσεις εργασίας, θα μειωθεί η ανεργία και θα βελτιωθούν τα εισοδήματα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων