Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Ιουν-2014 18:02

  ΥΠΑΑΝ: Άνοιξε πλατφόρμα για τις εισφορές υπέρ τρίτων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα η διαδικτυακή πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης, στην οποία οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν επώνυμα ή  ανώνυμα τις εισφορές που καταβάλλουν υπέρ τρίτων. Η πλατφόρμα λειτουργεί στο πλαίσιο της μνημονιακής υποχρέωσης να καταγραφούν όλοι οι φόροι και οι εισφορές, πλειονότητα εκ των οποίων θα καταργηθούν.

  Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, στόχος είναι να βρεθούν εισφορές οι οποίες ενδεχομένως να «μην έχουν {δηλωθεί» από τα αρμόδια υπουργεία και φορείς π.χ. εισφορές εργαζομένων σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κτλ.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  Το  Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,  στο πλαίσιο   της προσπάθειας για μείωση των τιμών  και ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, ανακοινώνει ότι από σήμερα  τίθεται  σε λειτουργία ο διαδικτυακός   ιστότοπος http://ggevm.cloudapp.net  όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν επώνυμα ή  ανώνυμα τις εισφορές που καταβάλλουν υπέρ τρίτων.

  Παράλληλα μπορούν οι καταναλωτές  να εκφράζουν ελεύθερα  και τις απόψεις τους για τις χρεώσεις στo πλαίσιο ενός γόνιμου διαλόγου, καθώς σε αρκετά προϊόντα και υπηρεσίες έχει παρατηρηθεί ότι  η τιμή τους αυξάνεται  από τη χρέωση των συγκεκριμένων εισφορών.    
   
  Με τη λειτουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου και με την  επικουρική συμβολή των πολιτών αναμένεται να υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση των χρεώσεων οι οποίες εμπεριέχονται στις τιμές  προϊόντων και υπηρεσιών.

  Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα  που θα προκύψουν, θα αξιολογηθούν, θα εκτιμηθούν  και θα ληφθούν  οι ενδεδειγμένες αποφάσεις.

  Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καλεί το καταναλωτικό κοινό να συμμετάσχει στην προσπάθεια  και να καταθέσει στο συγκεκριμένο ιστότοπο  στοιχεία που αφορούν  εισφορές υπέρ τρίτων στις χρεώσεις προϊόντων και υπηρεσιών.

  Δ. Καδδά
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων