Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Ιαν-2014 09:50

  Κάρας - Νγκοκ νίπτουν τας χείρας τους για το κούρεμα των ομολόγων

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μεγάλες αποστάσεις από την υπόθεση του υποχρεωτικού κουρέματος των ιδιωτών ομολογιούχων του ελληνικού δημοσίου κράτησαν οι δυο ευρωβουλευτές της Επιτροπής που διερευνά το ρόλο της τρόικας, ο Ότμας Κάρας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ του Σοσιαλιστικού, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

  Απαντώντας σε ερώτηση εάν θεωρούν δίκαιες τις προτροπές του δημοσίου όταν εξέδιδε αυτά τα ομόλογα να τοποθετήσουν οι μικροομολογιούχοι σε τέτοια χρεόγραφα και εάν θεωρούν άδικη διάκριση την επιπρόσθετη επιβάρυνση από την φορολογική μεταχείρισή τους, δεν θέλησαν να τοποθετηθούν ουσιαστικά.

  «Δεν είναι δουλειά της επιτροπής να σχολιάσει επιμέρους συγκεκριμένα ζητήματα» δήλωσε αποφεύγοντας την ερώτηση ο Οτμας Κάρας. Ελαφρώς σαφέστερη ήταν η τοποθέτηση του Λιέμ Χoάνγκ Νγκοκ που δήλωσε ότι είναι στο χέρι των κρατών - μελών να προστατεύουν του μικρούς αποταμιευτές στα bail in όταν γίνονται.

  «Έγινε έτσι σαφές ότι η επιτροπή αξιολόγησης της τρόικας δεν είναι διατεθειμένη με την έκθεσή της να σπάσει αυγά και να δώσει λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά μάλλον να κάνει προεκλογικό αγώνα δείχνοντας το ενδιαφέρον της για τις χώρες του νότου λέγοντας ότι αλλαγές στην πολιτική της Ευρώπης είναι προ των πυλών χωρίς όμως να αποδεικνύουν έμπρακτα και με συγκεκριμένες προτάσεις ποιες είναι αυτές οι αλλαγές» αναφέρει στο Capital.gr σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, Γιάννης Μαρινόπουλος. 

  «Περιμέναμε πραγματικά περισσότερα από την επιτροπή ελέγχου της Τρόικας σε μια εποχή που ο Ευρωσκεπτικισμός εν όψει Ευρωεκλογών στις χώρες των μνημονίων και της λιτότητας πραγματικά ανθεί» συμπληρώνει.

  Η. Μπέλλος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ