23 χιλιάδες αιτήσεις για 500 θέσεις εργασίας!

Πέμπτη, 12-Δεκ-2013 13:23

Το νούμερο είναι εντυπωσιακό αλλά δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη στην Ελλάδα των 1,4 εκατομμυρίων ανέργων. Για 500, λοιπόν θέσεις εργασίας που έχει προκηρύξει ο ΟΤΕ, μέχρι και σήμερα το μεσημέρι έχουν κατατεθεί 23 χιλιάδες βιογραφικά.

Οι θέσεις αφορούν σε τεχνικούς πεδίου, εταιρικούς πωλητές και πωλητές σε καταστήματα. Η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω δύο εταιρειών στις οποίες έχει αναθέσει ο Οργανισμός την εξεύρεση εργαζομένων. Η προθεσμία υποβολής των βιογραφικών εκπνέει αύριο Παρασκευή, κάτι που οδηγεί μετά βεβαιότητας στην εκτίμηση ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Ανάλογα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες εταιρείες, που εν μέσω της μεγαλύτερης ύφεσης που έχει πλήξει τη χώρα μεταπολεμικά, προχωρούν σε προσλήψεις προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες ήταν η αιτήσεις που δέχθηκε η Παπαστράτος για μόλις 4 θέσεις εργασίας στις αποθήκες της στο Αγρίνιο (μετατρέπονται σε κέντρο διανομής για όλη την Ευρώπη), ενώ τα τμήματα ανθρωπίνου δυναμικού μεγάλων εμπορικών και μη επιχειρήσεων καθημερινά συνεχίζονται να δέχονται βροχή αιτήσεων για εργασία.

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως περισσότερες από 100 χιλιάδες αιτήσεις υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά από ενδιαφερόμενους για 10 χιλιάδες πεντάμηνες θέσεις εργασίας σε δήμους και περιφέρειες που προκηρύχθηκαν μέσω ΟΑΕΔ.


Ν. Χρυσικόπουλος