Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Νοε-2013 23:40

  Moody΄s: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε Caa3 από C

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας διατηρώντας σταθερό το outlook προχώρησε η Moody’s, καθώς όπως υποστηρίζει η οικονομία της χώρας έχει αρχίσει να ανακάμπτει σταδιακά.

  Ειδικότερα, ο οίκος αναβάθμισε κατά 2 βαθμίδες το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων σε Caa3 από C προηγουμένως, επικαλούμενο τη «σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή» που έχει πετύχει η Ελλάδα παρά τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και την πολιτική αβεβαιότητα, καθώς και τη μείωση του βάρους του δημοσίου χρέους.

  Επίσης, ο οίκος υποστηρίζει πως οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα είναι πιο ρόδινες.

  «Υπάρχουν αποδείξεις πως η ελληνική οικονομία ανακάμπτει σταδιακά μετά από σχεδόν 6 χρόνια ύφεσης, και αυτό σε συνδυασμό με τους κυκλικούς παράγοντες και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οδηγεί σε σταδιακή βελτίωση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών της οικονομίας της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Moody’s όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

  «Με βάση την πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου, η Moody’s εκτιμά πως η κυβέρνηση θα πετύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα», αναφέρει ο οίκος.

  Ο αμερικανικός οίκος εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,5% το επόμενο έτος για να επιστρέψει σε ανάπτυξη της τάξης του 1% το 2015.

  Η συνεχής μείωση των επιπέδων του χρέους και η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που στηρίζουν την ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του πολιτικού σκηνικού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αναβάθμιση, σημείωσε η Moody’s, προειδοποιώντας ωστόσο πως ενδεχόμενη επιβράδυνση στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της τρόικας θα περιόριζε τις προοπτικές ανάπτυξης θέτοντας σε κίνδυνο την αξιολόγηση της Ελλάδας με πιθανή νέα υποβάθμιση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ