Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 17-Μαρ-2013 14:01

  "Παγώνει" τις εντολές πληρωμών και μεταφορές κεφαλαίων η ΚτΚ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:48

  Η Κεντρική τράπεζα της Κύπρου, με επιστολή της προς τις κυπριακές τράπεζες, αναφέρει ότι προσωρινά παγώνουν οι εντολές πληρωμών και οι μεταφορές κεφαλαίων.

  Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, την επιστολή με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2013, αποκαλύπτει η κυπριακή ιστοσελίδα 24Η. Στην επιστολή που φέρει ένδειξη «Εμπιστευτικόν» τονίζεται ότι η Τράπεζα απαγορεύει προσωρινά και μέχρι νεωτέρας την εισαγωγή είτε από ιδρύματα υποκείμενα στην εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας ή κατ΄άλλο τρόπο εντολών πληρωμής ή μεταφοράς κεφαλαίων σε οποιοδήποτε σύστημα πληρωμών εκκαθάρισης ή και διακανονισμού συναλλαγών που λειτουργεί εντός ή εκτός της Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένων εντολών εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος.

  Όπως αναφέρουν στο Capital.gr πηγές από την Κύπρο, η κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας έχει προληπτικό χαρακτήρα, εν όψει της συνεδρίασης της κυπριακής Βουλής και της εξαιρετικά κρίσιμης ψηφοφορίας. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου αναμένεται να άρει την απαγόρευση μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την επιβολή του τέλος επί των καταθέσεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ