Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Φεβ-2013 08:47

  Ιαπωνία: Στο χειρότερο επίπεδο από το 1985 διαμορφώνεται το εμπορικό έλλειμμα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα χειρότερα των τελευταίων 30 ετών ήταν τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας που ανακοινώθηκαν σήμερα, αναδεικνύοντας πόσο μακριά βρίσκεται πλέον η χώρα από το να είναι η κορυφαία δύναμη εξαγωγών στον κόσμο.

  Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν εμφανίζουν ότι το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 264,1 δισ. γιεν (2,9 δισ. δολάρια) το Δεκέμβριο. Για το σύνολο του 2012 κατόρθωσε να εμφανίσει πλεόνασμα 4,70 τρις. γιεν, αλλά ήταν τα χειρότερα στοιχεία από το 1985, από όταν δηλαδή υπάρχουν συγκρίσιμα διαθέσιμα στοιχεία.

  Το πλεόνασμα επιτεύχθηκε μόνο λόγω των εσόδων από τις διεθνείς επενδύσεις, καθώς το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1985.

  Οι χαμηλές εμπορικές επιδόσεις της Ιαπωνίας αποτελούν μεγάλη ανησυχία για την κυβέρνηση της χώρας και αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις στην κεντρική τράπεζα για να λάβει μεγαλύτερα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης ώστε να βοηθήσει το γιεν να υποχωρήσει και να καταστήσει τους παραγωγούς της Ιαπωνίας πιο ανταγωνιστικούς σε σχέση με τους ανταγωνιστές στη Νότια Κορέα και τη Γερμανία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ