Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Οκτ-2012 13:46

  Υποβάθμιση της Αργεντινής από την S&P

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην υποβάθμιση της Αργεντινής σε B- από B προχώρησε η Standard & Poor΄s Ratings Services επικαλούμενη πρόσφατη δικαστική απόφαση η οποία μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα της κυβέρνησης να πληρώνει τα χρέη της. Το outlook της αξιολόγησης είναι αρνητικό.

  «Το αρνητικό outlook σημαίνει πως υπάρχει πιθανότητα 33% για νέα υποβάθμιση τους επόμενου; 12 μήνες,» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος.

  Η Αργεντινή μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με αυξανόμενου κινδύνους στη διαχείριση του χρέους καθώς δικαστήριο των ΗΠΑ της απαγόρευσε να καταβάλει πληρωμές σε επενδυτές που δέχθηκαν την αναδιάρθρωση των χρεών της εκτός και αν πληρώσει και τους υπόλοιπους πιστωτές της. 

  Σύμφωνα με τον οίκο η απόφαση δεν επηρεάζει άμεσα την ικανότητα εξυπηρέτησης των χρεών της αλλά μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολη την ομαλοποίηση των σχέσεων της με τους ιδιώτες πιστωτές.  

  Παράλληλα, η αξιολόγηση επηρεάζεται και από τις οικονομικές πολιτικές της προέδρου Cristina Kirchner που εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2011, όπως οι νομισματικοί έλεγχοι, εμπόδια στις εισαγωγές και η αυξανόμενη παρέμβαση του κράτους στην οικονομία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ