Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Οκτ-2012 21:23

  Υποβάθμιση γαλλικών τραπεζών από την S&P

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ποικίλες αλλαγές στις αξιολογήσεις γαλλικών τραπεζών πραγματοποίησε ο οίκος Standard & Poor΄s. Ειδικότερα: 

  -Υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της BNP Paribas σε ΄A+/A-1΄ από ΄AA-/A-1+΄ και της Banque Solfea σε ΄A-/A-2΄ από ΄A/A-1΄. Επίσης, υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη διαβάθμιση της Cofidis σε ΄BBB+΄ από ΄A-΄ προηγουμένως, ενώ επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη διαβάθμιση ΄A-2΄. Τα outlook των αξιολογήσεων των παραπάνω τραπεζών είναι «αρνητικά». 

  -Υποβάθμισε τα outlook των αξιολογήσεων σε «αρνητικό» από «σταθερό για τις εξής τράπεζες: Allianz Banque, BPCE, Credit Agricole S.A., Credit Foncier et Communal d΄Alsace et de Lorraine-Banque (CFCAL-Banque), Credit Mutuel (rated entity Caisse Centrale du Credit Mutuel), Exane S.A., La Banque Postale, RCI Banque, Societe Generale και Socram Banque. Ο οίκος επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις των τραπεζών αυτών. 

  -Επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις των Banque Accord, Credit Foncier de France (CFF) και Credit Logement. Τα outlook παραμένουν σταθερά («σταθερό» για τις Banque Accord και CFF και «αρνητικό» για την Credit Logement.)

  Ο οίκος αύξηση τη βαθμολογία του οικονομικού ρίσκου σε επίπεδο «3» από «2», κίνηση που αντανακλά την άποψή του για ήπια ενίσχυση των οικονομικών κινδύνων στο γαλλικό τραπεζικό σύστημα.

  «Κατά την άποψή μας, οι οικονομικοί κίνδυνοι κάτω από τους οποίους δραστηριοποιούνται οι γαλλικές τράπεζες αυξάνονται, αφήνοντας τις τράπεζες ελαφρώς πιο εκτεθειμένες στο ενδεχόμενο μιας πιο παρατεταμένης ύφεσης στην Ευρωζώνη», αναφέρεται στην έκθεση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ