Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Σεπ-2012 09:26

  Τρόικα: "Οι εργαζόμενοι αντέχουν και άλλες μειώσεις"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενισχυμένο με τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τις πάγιες θέσεις του ΟΟΣΑ είναι το… ιδεολογικό οπλοστάσιο της Τρόικας στον "αγώνα" της για χαμηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα με στόχο τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% μέχρι το 2014.

  Στις αιτιάσεις της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με τις οποίες η παραπέρα μείωση του κόστους εργασίας δεν θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, η τρόικα αντιπαραθέτει την ανοδική πορεία ενός δείκτη-κλειδί που αποδεικνύει το αντίθετο.

  Παρά την εκτίναξη της ανεργίας και την καθίζηση των μισθών εδώ και ενάμισι χρόνο, αποδεικνύονται οι τεράστιες δυνατότητες του εργατικού δυναμικού της χώρας. Το γεγονός αυτό ισχυροποιεί τη θέση της τρόικας για επιβολή της εξαήμερης εργασίας, της ελαστικοποίησης του ωραρίου και την μελλοντική παραπέρα μείωση του κατώτατου μισθού.

  Διαβάστε στο "Κεφάλαιο" του Σαββάτου σε ποια στατιστικά στοιχεία βασίζει η τρόικα την πίεση της για παραπέρα μείωση των εργατικών αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων την επόμενη διετία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ