Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Αυγ-2012 08:59

  Geithner σε Ευρωπαίους: Τονώστε την ανάπτυξη

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Timothy Geithner, κάλεσε τους Ευρωπαίους πολιτικούς και τους βουλευτές στην Ουάσιγκτον, να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη παρά το ότι αναζητούν μακροπρόθεσμα μέτρα συρρίκνωσης των ελλειμμάτων τους.

  «Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει το Κογκρέσο, βραχυπρόθεσμα, όχι μόνο μακροπρόθεσμα, για να καταστήσουν την ανάπτυξη ισχυρότερη», δήλωσε ο Geithner σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

  Επίσης, «οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει επίσης να κάνουν κάποια περισσότερα πράγματα για να ενισχύσουν την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα», τόνισε.

  Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να λάβουν μέτρα, μεταξύ των οποίων και «μείωση των επιτοκίων στις χώρες που βρίσκονται σε διαδικασία μεταρρύθμισης», καθώς και να καταστήσουν σαφές ότι τα τραπεζικά συστήματα μπορούν να παράσχουν την πίστωση που αυτές οι χώρες χρειάζονται.

  «Μια μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τώρα είναι να αποφασίσουν πώς θα δημιουργήσουν μια ισχυρότερη γέφυρα για αυτές τις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις, καθώς, ξανά, χωρίς ανάπτυξη, αναμένεται να διαπιστώσουν ότι μια πολιτική βάση για μεταρρυθμίσεις, χάνεται κάτω από τα πόδια τους», δήλωσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021