Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Μαϊ-2012 12:24

  Reuters: Ετοιμάζονται για πιθανή ελληνική έξοδο ξένες τράπεζες

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και πραγματοποίηση συναλλαγών στο νέο νόμισμα της χώρας, προετοιμάζονται διεθνείς τράπεζες, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Reuters.

  «Ορισμένες τράπεζες δεν διέγραψαν ποτέ τη δραχμή από τα συστήματά τους, αφότου η Ελλάδα υιοθέτησε το ευρώ και θα είναι έτοιμες να κάνουν την αλλαγή στην περίπτωση που τα προβλήματα χρέους αναγκάσουν τη χώρα να επαναφέρει το παλιό της νόμισμα», σημειώνει το Reuters.

  Οι παρασκηνιακές προετοιμασίες γίνονται από τότε που ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα το 2009, ανέφερε ο Hartmut Grossman της ICS Risk Advisors.

  «Πολλές εταιρείες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, το εξετάζουν εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο Grossman, προσθέτοντας ότι η πρόσφατη πολιτική κρίση στην Ελλάδα έχει επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο. «Ωστόσο υπάρχει σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο… το να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη δεν είναι κάτι καινούριο».

  Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα δημιουργούσε νομικά και πρακτικά προβλήματα για τις τράπεζες τα οποία θα επισκίαζαν τα σχετικά προφανή τεχνικά ζητήματα για την αντιμετώπιση του νέου νομίσματος, υπογραμμίζει το Reuters.

  Εξάλλου, από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία «γέννησε» νομίσματα όπως της Εσθονίας και του Καζακστάν, έως την δημιουργία του ευρώ, οι τράπεζες έχουν εξασκηθεί αρκετά στο να προετοιμάζουν τα συστήματά τους για να αντιμετωπίσουν την αλλαγή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ