Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Ιαν-2012 18:59

  DJ: Θα χρειαστεί επιπλέον μείωση του ελληνικού χρέους κατά €15 δισ. μετά το PSI -πηγές

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:55

  Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί να μειώσει το χρέος της κατά επιπλέον 15 δισ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος PSI που προβλέπει haircut 50%, προκειμένου να επαναφέρει τα δημόσια οικονομικά σε βιώσιμα επίπεδα, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, προσκείμενες στην υπόθεση.

  Το ποσό των 15 δισ. ευρώ είναι μια αρχική, πρόχειρη εκτίμηση που λαμβάνει ως δεδομένο ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων θα ολοκληρωθεί επιτυχώς, δήλωσε ένας αξιωματούχος. Όπως επεσήμαναν οι πηγές, υπάρχει πλεόν ευρεία αντίληψη πως το haircut δεν είναι από μόνο του αρκετό για να επαναφέρει το ελληνικό χρέος στα επίπεδα που συμφωνήθηκαν τον Οκτώβριο.

  Τα αδύναμα φορολογικά έσοδα και τα αυξανόμενα κόστη λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης στην Ελλάδα έχει καταστήσει δυσκολότερη την εξυπηρέτηση του χρέους. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, το έλλειμμα προϋπολογισμού της τρέχουσας χρήσης αναμένεται να κλείσει κοντά στο 10% του ΑΕΠ, έναντι αρχικού στόχου για έλλειμμα της τάξης του 8,5%.

  Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διευκρίνισε πως το ακριβές ποσό χρέους που θα χρειαστεί να περικοπεί θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων για το haircut αλλά και μετά την αξιολόγηση της πρόοδου της Ελλάδας στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής από την τρόικα αργότερα αυτό το μήνα.

  Handelsblatt: Η Ελλάδα θα χρειαστεί πολλά περισσότερα δισ. ευρώ σύμφωνα με τη Lagarde 
   
  Η βοήθεια προς την Ελλάδα πρέπει να αυξηθεί κατά "ένα σημαντικό ποσό" δεκάδων δισ. ευρώ, φέρεται να δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Γερμανία σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.

  Η Lagarde και η Merkel συμφώνησαν στην ανάγκη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τραπεζών και της ελληνικής κυβέρνησης για την απομείωση του χρέους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να μην επιτευχθεί ο στόχος, σύμφωνα με την Handelsblatt.

  "Στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα τις προσεχείς εβδομάδες", αναφέρει το δημοσίευμα που θα δημοσιευτεί επίσημα αύριο. "Το θέμα πρέπει να τελειώνει ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ