Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Δεκ-2011 08:55

  DJ: Το ΔΝΤ εκτιμά πως το haircut 50% ίσως να μην είναι πλέον αρκετό

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ΔΝΤ διαμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση ότι ενδεχόμενη επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών υποδηλώνει  ότι η χώρα ίσως δεν κατορθώσει να μειώσει το χρέος της σε βιώσιμο επίπεδο, ακόμη και με το haircut 50% που έχει αποφασιστεί.

  Τα παραπάνω αναφέρει το πρακτορείο Dow Jones Newswires επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

  «Το haircut 50% ίσως πλέον να μην είναι αρκετό για να επαναφέρει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμα επίπεδα με βάση τις νέες οικονομικές εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», αναφέρει ένας αξιωματούχος.

  Επίσης, στέλεχος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι ο οργανισμός εργάζεται πλέον πάνω σε μια αυστηρότερη οικονομική αξιολόγηση από αυτή που περιγράφεται στην αναθεώρηση του Ταμείου τον προηγούμενο μήνα για την χώρα.

  Στελέχη του ΔΝΤ υποστηρίζουν πως η ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι πλέον έγκυρη με βάση τις νέες οικονομικές εκτιμήσεις. «Για να είναι πλέον βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, είτε χρειάζεται μεγαλύτερο haircut είτε επιπρόσθετα δάνεια από την Ευρώπη», δήλωσε.

  Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, επισήμως το ΔΝΤ αναφέρει ότι δεν εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών για το ποσοστό συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, απλώς βρίσκεται ως «παρατηρητής».

  Ωστόσο, για να συνεχίσει το ΔΝΤ να δανείζει, τα στελέχη του πρέπει να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως η χώρα θα μπορεί να επαναφέρει το χρέος της σε βιώσιμα επίπεδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ