Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Νοε-2011 09:32

  Για υποβάθμιση του subordinated debt 87 τραπεζών προειδοποιεί η Moody΄s

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε ότι είναι πιθανό να υποβαθμίσει τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης 87 τραπεζών σε 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας ανησυχιών ότι τα ταμειακά διαθέσιμα των κυβερνήσεών τους δεν θα επαρκούν για τη διάσωση των κατόχων «ριψοκίνδυνου» τραπεζικού χρέους.

  Η Moody’s ανακοίνωσε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των αξιολογήσεων που βρίσκονται υπό αναθεώρηση, είναι στην Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστρία και τη Γαλλία.

  Συγκεκριμένα, αφορά εννέα τράπεζες στην Αυστρία, τρεις στο Βέλγιο, δύο στην Κύπρο, τρεις στη Φιλανδία, επτά στη Γαλλία, 17 στην Ιταλία, τρεις στο Λουξεμβούργο, έξι στην Ολλανδία, πέντε στη Νορβηγία, μία στην Πολωνία, δύο στην Πορτογαλία, δύο στη Σλοβενία, 21 στην Ισπανία, τέσσερις στη Σουηδία και δύο στην Ελβετία.

  Ο οίκος επισημαίνει ότι η αναθεώρηση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων χρεών μειωμένης εξασφάλισης κατά δύο βαθμίδες.

  «Εκτιμούμε πως η συστημική στήριξη για τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης στην Ευρώπη γίνεται όλο και περισσότερο απρόβλεπτη, εξαιτίας ενός συνδυασμού αλλαγών στην τακτική και χρηματοοικονομικών δυσκολιών», επισήμανε ο οίκος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ