Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 23-Οκτ-2011 22:38

  Sarkozy σε Cameron: Βαρεθήκαμε να μας λέτε τι να κάνουμε

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε έντονη αντιπαράθεση βρέθηκαν οι ηγέτες των Βρετανίας και Γαλλίας, David Cameron και Nicolas Sarkozy αντίστοιχα στη διάρκεια των σημερινών συσκέψεων.

  Όπως μεταδίδει η βρετανική Telegraph, η αιτία ήταν ότι ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να αποκλείσει τη Βρετανία και τις άλλες χώρες εκτός ευρωζώνης από την κρίσιμη σύνοδο των Βρυξελλών για τη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

  Στη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων στη σύνοδο της ΕΕ πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση των 17 κρατών-μελών της ευρωζώνης, ο πρόεδρος Sarkozy προσπάθησε «σκληρά» σύμφωνα με την Telegraph, προκειμένου να αποκλείσει το Βρετανό πρωθυπουργό από τις συζητήσεις  σχετικά με την οικονομική ενίσχυση ύψους 100 δισ. ευρώ των τραπεζών.

  «Βαρεθήκαμε να μας κριτικάρετε και να μας λέτε τι να κάνουμε. Λέτε ότι μισείται το ευρώ, δεν θέλατε να ενταχθείτε και τώρα θέλετε να παρεμβαίνετε στις συζητήσεις μας», φώναξε προς τον Cameron ο Sarkozy σύμφωνα με διπλωμάτες που ήταν παρόντες.

  Η Telegraph μεταδίδει ότι ο Cameron στηρίζει τα μέτρα που λαμβάνει η ευρωζώνη για να ενισχύσει τις τράπεζες και τα ταμεία διάσωσης, αλλά φοβάται ότι οι τακτικές συναντήσεις των 17 χωρών της ευρωζώνης θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας γαλλό-γερμανικής διοίκησης ή ενός μπλοκ που μπορεί να επισκιάσει την ενιαία αγορά της ΕΕ για τους δικούς του σκοπούς, πλήττοντας την βρετανική οικονομία μέσω επιβολής κανονισμών που ωφελούν το Παρίσι και την Φρανκφούρτη εις βάρος του Λονδίνου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ