Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Αυγ-2011 13:19

  Τα γερμανικά CDS πάνω από τα βρετανικά

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:10

  Το κόστος της ασφάλισης των γερμανικών ομολόγων έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας ξεπέρασε το αντίστοιχο κόστος των βρετανικών τίτλων για πρώτη φορά στην ιστορία, όπως αναφέρει η βρετανική Markit.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το κόστος ασφάλισης των 5ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στις 83 μ.β. ενώ στους βρετανικούς τίτλους το spread αυξήθηκε κατά 1,5 μ.β. στις 81 μ.β.

  Στις αρχές του Ιουλίου τα γερμανικά CDS ήταν στις 40 μ.β. ενώ το βρετανικό CDS ήταν στις 60 μ.β.

  Τα CDS αποτελούν χρηματοοικονομικά προϊόντα – αντικείμενο διαπραγμάτευσης από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επενδυτές. Πρόκειται για παράγωγα που σχεδιάστηκαν αρχικά για να παρέχουν προστασία έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας.

  Συνεχίζουν πτωτικά τα spreads Ιταλίας – Ισπανίας 

  Πτωτικά κινούνται και την Τρίτη τα spreads των δεκαετών ομολόγων Ιταλίας και Ισπανίας, καθώς συνεχίζονται και σήμερα οι παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις αγορές ομολόγων.

  Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, traders επιβεβαιώνουν ότι η ΕΚΤ προχώρησε σήμερα σε αγορές ισπανικών και ιταλικών τίτλων, με ποσά της τάξης των 10 και 50 εκατ. ευρώ.

  Τα spreads των 10ετών ιταλικών τίτλων υποχωρούν αυτή τη στιγμή κατά 21,02 μ.β. στις 280 μονάδες βάσης, ενώ των ισπανικών διαμορφώνονται σε 269 μονάδες βάσης, με πτώση 10,80 μ.β.

  Πτωτικά κινούνται τα spreads και των ελληνικών 10ετών ομολόγων, στις 1.281 μονάδες βάσης (-2,37 μ.β.), όπως επίσης των Ιρλανδικών (στις 759 μ.β.) και Πορτογαλικών (στις 818 μ.β.).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ