Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Ιουν-2011 22:53

  Gross της Pimco: Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα οι ΗΠΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αν συνυπολογιστούν όλα τα χρήματα που οφείλονται για να καλυφθούν οι μελλοντικές υποχρεώσεις σε προγράμματα επιδομάτων, οι ΗΠΑ είναι στην ουσία σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από την Ελλάδα και άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης, υποστήριξε με σημερινές του δηλώσεις στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Bill Gross της Pimco.

  Η μεγαλύτερη προσοχή δίνεται στο δημόσιο χρέος, που φτάνει τα 14,3 τρισ. δολάρια. Όπως σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται χρήματα σε εγγυήσεις για τα προγράμματα Medicare, Mediaid και Social Security, που ανέρχονται κοντά στα 50 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

  Συνολικά, ο Gross εκτιμά ότι τα χρέη διαμορφώνονται «κοντά στα 100 τρισ. δολάρια», γεγονός, που αν και λίγο υπερβολικό, θέτει τη χώρα σε μία καθόλου αξιοζήλευτη δημοσιονομική κατάσταση.

  «Να σκεφτούμε ότι μπορούμε να μειώσουμε το χρέος μέσα σε ένα ή δύο χρόνια δεν αποτελεί ρεαλιστική υπόθεση», τονίζει ο Gross. «Είναι πολύ περισσότερα από της Ελλάδας, είναι πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα. Έχουμε πρόβλημα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το λύσουμε γρήγορα».

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ