Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 26-Φεβ-2011 18:17

  Γερμανία: Κριτική στην κυβέρνηση Μέρκελ από τους Σοσιαλδημοκράτες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κριτική στην κυβέρνηση Μέρκελ για την πολιτική της στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής οικονομική κρίσης διατυπώνει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

  "Η ευρωπαϊκή γραμμή της κυβέρνησης προκαλεί σύγχυση στους γείτονες και εταίρους μας στην Ευρώπη", λέει ο κ. Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο γερμανικό οικονομικό περιοδικό.

  Σε περίοδο κρίσης στην Ευρώπη η προσδοκία από τη Γερμανία είναι να μήν αποποιείται των ευθυνών της. "Ανάληψη ευθύνης για την Ευρώπη δεν σημαίνει να εμφανίζονται ξαφνικά γαλλο-γερμανικά χαρτιά", λέει ο κ. Σταϊνμάιερ. Από την περίοδο της διαμάχης για τη βοήθεια στην Ελλάδα δεν συζητείται πλέον, τί είναι απαραίτητο για την Ευρώπη, αλλά μόνο για επί μέρους βήματα που μπορούν να διασφαλίσουν τη συναίνεση μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό. "Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από μία ευρωπαϊκή γραμμή. Η γερμανική κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τη συναίνεση στην πολιτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που στη Γερμανία ήταν παραδοσιακά πολύ μεγάλη.

  Ο κ. Σταϊνμάιερ προσθέτει ότι ζήτησε να υπάρξει εγκαίρως, πριν τη Σύνοδο της Ε.Ε. συζήτηση, για μία τοποθέτηση της Καγκελαρίου στο Κοινοβούλιο. "Η κυβέρνηση αρνείται, όπως επίσης αρνείται κάθε δημόσια αντιπαράθεση για την τοποθέτησή της στα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής".

  Πηγή: www.athina984.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων