Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Φεβ-2011 19:24

  ΔΝΤ: Στηρίζει τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τη σιγουριά του για την αξιοπιστία του ευρώ και τη στήριξή του στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασε σε συνέντευξή του σε περιοδικό του ΔΝΤ ο επικεφαλής του οργανισμού για την Ευρώπη, Antonio Borges.

  Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο Borges οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις για τον πληθωρισμό παραμένουν πολύ χαμηλές αν και υπάρχουν ανησυχίες για την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων και της ενέργειας. 

  Σύμφωνα με το στέλεχος του ΔΝΤ, το βασικό πρόβλημα για την Ευρώπη είναι πως πολλές χώρες βασίζονται σε μη βιώσιμη ανάπτυξη που οδηγεί σε μείωση της ανταγωνιστικότητας.

  “Χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία είναι σχετικά μικρές και μπορούν να επωφεληθούν από τη συνολική οικονομική ανάκαμψη εμφανίζοντας γρήγορη ανάπτυξη ανακατανέμοντας πόρους,” τόνισε ο Borges.

  Για το χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ευρώπης το στέλεχος του ΔΝΤ σημειώνει πως διακρίνει κάποια αρχικά σημάδια ανάκαμψης τα οποία μπορούν να ενισχυθούν από την ανάπτυξη χωρών όπως η Γερμανία

  Επιπλέον, ο Borges αναφέρει πως η Ευρώπη μπορεί να βοηθηθεί από την καλύτερη ολοκλήρωση της περιοχής τονίζοντας πως οι εθνικές πολιτικές όπως τα όρια στις ροές κεφαλαίων μπορούν να βλάψουν τις προσπάθειες ανάκαμψης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων