Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Φεβ-2011 20:27

  Δ. Ρέππας: Δεν θα επιτρέψουμε να ανθίσει η ανομία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου 

  Στα σκαριά βρίσκεται η τροπολογία του υπουργείου Υποδομών για τη μετατροπή της μη πληρωμής διοδίων σε αδίκημα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ρύθμιση αποτελεί και αίτημα των εταιρειών που συμμετέχουν στη λειτουργία και κατασκευή των έργων. Πάντως, η συγκεκριμένη τροπολογία αναμενόταν να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, ωστόσο όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας θα τεθεί σε ισχύ όταν είναι έτοιμη.

  Η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν «αδικίες» στο σημερινό σύστημα διοδίων που αφορούν τοπικές μετακινήσεις. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε μείωση των διοδίων, χωρίς να ωστόσο να επισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με το ακριβές ύψος της μείωσης ή τους αυτοκινητόδρομους που θα αφορά, καθώς και εκπτωτικά προγράμματα για τις τοπικές κοινωνίες.

  Ο κ. Ρέππας αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις του δημοσίου με τις τράπεζες και τις κοινοπραξίες στα 5 οδικά έργα παραχώρησης σημείωσε ότι τα αποτελέσματα των σχετικών επαφών θα έχουν ως βάση το δημόσιο συμφέρον.

  Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα ανάθεσης και εκτέλεσης συμβάσεων μελετών και δημοσίων έργων. Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου επιδιώκεται η εξυγίανση στο υφιστάμενο καθεστώς ανάθεσης δημοσίων έργων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ